Valmis Rudolf Tobiase nimelise klaveriõpilaste konkursi kohustuslik pala 2023

Rudolf Tobiase nimelise klaveriõpilaste konkursi kohustusliku pala aastal 2023 kirjutas helilooja Marianna Liik – “Unenägu”

Marianna Liik

Marianna Liik alustas kompositsiooniõpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias 2011. aasta sügisel Helena Tulve õpilasena. 2014. aasta kevadel lõpetas ta elektroakustilise kompositsiooni bakalaureuseõppe Margo Kõlari ja Malle Maltise juhendamisel juhendamisel ning omandas magistrikraadi kompositsioonis Helena Tulve ja Margo Kõlari juures 2017. aastal.

Marianna Liik on kirjutanud muusikat orkestrile, ansamblitele, koorile ning elektroonilisi teoseid. Tema eriliseks huviks on elektrooniliste ja akustiliste väljendusvahendite ühendamisel tekkiv kõlamaailm. Liigi muusikat on esitanud Uusinta Ensemble (Soome), Laura Remmel (vokaal), Theodor Sink (tšello), Eda Peäske (harf), Aare Tammesalus (tšello), Arvo Leibur (viiul), segakoor Noorus jt. Tema teosed on kõlanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Sügisfestivalil, festivalil “Eesti Muusika Päevad” ja Mustjala Festivalil. 2014. aastal etendus Telliskivi Loomelinnakus Marianna Liigi ja Sander Mölderi ühistööna ooper “Korduma kippuvad küsimused” Andra Teede libretole.

Liik on osalenud Wim Henderickxi, Fausto Sebastiani, Daniele Bravi, Bryan Christiani, Niels Rosing-Schow ja Ivan Fedele meistrikursustel. 2015. aasta kevadel osales ta Baltic Sea Youth Philharmonic workshopil Daniel Schnyderi juhendamisel.

Olulisemad teosed, loomingulised saavutused

Motion in Oscillating Fields sümfooniaorkestrile ja elektroonikale (2017), Arctic Desert (2015) sümfooniaorkestrile, On the Borderline Between Chaos and Order (Kaose ja korra piirimail) keelpillikvintetile ja elektroonikale (2015), Kontsert tšellole ja elektroonikale (2016), ReCycling (2016) varioolale neljal käel, Mets (2013)

Marianna Liik pälvis Rahvusvahelisel heliloojate rostrumil 2013. aastal Prahas alla 30-aastaste kategoorias teise koha oma elektroonilise teosega”Mets”. Novembris 2014 võitis ta Euroopa filmimuusika ja -heli festivalil “SoundTrack_Cologne 11” Westdeutscher Rundfunki filmimuusika preemia. 2017. aastal pälvis ta Luzerni Festivali Akadeemia noore helilooja auhinna.