Valmis Rudolf Tobiase nimelise klaveriõpilaste konkursi kohustuslik pala

Rudolf Tobiase nimelise klaveriõpilaste konkursi kohustusliku pala aastal 2018 kirjutas helilooja Rasmus Puur –  “Valva mu üle”

Rasmus Puur

Rasmus Puur lõpetas 2014. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kompositsiooni eriala (õppejõud Tõnu Kõrvits, René Eespere) cum laude. Lisaks õppis ta dirigeerimist Tõnu Kaljuste juures. 2012. aastal osales ta Vince Mendoza ja Metropole Orkesti rahvusvahelisel arranžeerijate meistrikursustel.
Aastal 2007 lõi ta koos sõbra Edmar Tuulega noorteorkestri Reaalmažoor eesmärgiga rikastada eesti kultuuri- ja muusikamaastikku, esitades enamjaolt mitteakadeemilist muusikat.
Puuri loomingut on esitanud paljud eesti professionaalsed kollektiivid, nagu Tallinna Kammerorkester, ERSO, Rahvusooper Estonia orkester, Vanemuise teatri orkester, Nargenfestivali orkester, RAM ning võimekad harrastuskollektiivid, seal hulgas ETV Tütarlastekoor, Rahvusooper Estonia poistekoor, Collegium Musicale. Samuti on Puur hinnatud arranžeerija ja orkestreerija: Kasari/Uusbergi ooper „Katuselt“, Pajusaare ooper „Prints ja kerjus“ ja muusikal „Lotte unenäomaailmas“. Tema looming kõlab enam kui 10 heliplaadil. Rasmus Puur on olnud Jarek Kasari ooperi „Katuselt“ (NO99/Põhuteater) ja muusikali „Shrek“ (NUKU) muusikaline juht ja dirigent. Lisaks on ta loonud ka teatrimuusikat Tallinna Linnateatris, Eesti Draamateatris, Rakvere teatris ja Kinoteatris/Nargen Operas. Kevadel 2017 esietendus Kultuurikatlas tänapäeva noorte tunnete ja mõtete üle arutlev kooriteos „Kord annan end päriselt ära“ (lavastaja Priit Võigemast). Rasmus Puur oli 2017. aasta XII noorte laulu- ja tantsupeo „Mina jään“ ideekavandi autor koos Veiko Tubinaga ja peadirigendi assistent.